Osvěž svůj styl – podívej se na novinky! Sleva 30 % na vybrané růžové produkty 25% sleva na KAŽDÝ druhý levnější produkt s kódem: LELOSI25

Výhody paddleboardingu:

Proč byste měli vyzkoušet tuto letní aktivitu na moři, řece nebo jezeře?

Paddleboarding se stal jednou z nejoblíbenějších vodních aktivit po celém světě. Tento sport přináší spoustu zábavy a řadu výhod pro vaše tělo i mysl. Ať už budete jezdit na paddleboardu na moři, řece nebo jezeře, výhody této aktivity si jistě užijete. Abyste si mohli správně vybrat, jsou vám k dispozici LELOSI SUP a WindSUP.

Zlepšuje fyzickou kondici

Jízda na paddleboardu je vynikajícím tréninkem celého těla. Při paddleboardingu se zapojují téměř všechny svalové skupiny. Protože musíte neustále udržovat rovnováhu, aktivujete také hluboké svaly, které jsou při jiných trénincích často opomíjeny. Kromě toho paddleboarding posiluje kardiovaskulární systém, protože se jedná o aerobní aktivitu, která zvyšuje tepovou frekvenci a zlepšuje krevní oběh. Pravidelné cvičení vám pomůže dosáhnout a udržet si výbornou fyzickou kondici.

Zvyšuje sílu a vytrvalost

Protože při paddleboardingu využíváte celé tělo, rychle zaznamenáte nárůst síly a vytrvalosti. Pádlování vyžaduje značnou sílu v pažích a ramenou, zatímco stabilizace na SUP posiluje břišní a zádové svaly. Dlouhodobé pádlování zlepšuje vytrvalost, protože musíte udržovat stálý rytmus pádlování. Pravidelné pádlování může výrazně zvýšit sílu a vytrvalost vašeho těla, což vám bude ku prospěchu i při jiných sportech.

Zlepšuje rovnováhu

Jednou z klíčových dovedností, kterou při jízdě na paddleboardu získáte, je zlepšení rovnováhy. Stání na nestabilní vodní hladině je pro vaše tělo neustálou výzvou, aby se přizpůsobilo a našlo nejlepší způsob, jak udržet rovnováhu. To posiluje váš vestibulární systém, zlepšuje koordinaci a prostorové povědomí. Zlepšení rovnováhy je prospěšné i v každodenním životě, protože snižuje riziko pádů a zranění a zlepšuje držení těla.

Poskytuje relaxaci a snižuje stres

Jízda na paddleboardu na klidné vodě je neuvěřitelně uklidňující aktivita, která pomáhá snižovat stres a úzkost. Zvuk vody, pohyb prkna a pocit volnosti v přírodě mají terapeutický účinek, který uklidňuje mysl i tělo. Mnoho lidí používá paddleboarding jako formu meditace na vodě, kdy se soustředí na dýchání a pohyb, aby dosáhli stavu hluboké relaxace. Pokud hledáte způsob, jak se odpojit od každodenních starostí a stresu, je paddleboarding vynikající volbou.

Umožňuje poznávání nových míst

Jízda na paddleboardu umožňuje objevovat místa, která jsou ze souše nepřístupná. Na paddleboardu můžete prozkoumávat klidné zátoky, skryté pláže, říční stezky a horská jezera. Můžete tak objevovat přírodní krásy, které byste běžně neviděli. Jízda na paddleboardu vám umožní přiblížit se přírodě, zažít ji jedinečným způsobem a nabídne vám příležitost k dobrodružství.

Vhodné pro všechny věkové skupiny

Jednou z velkých výhod paddleboardingu je, že je vhodný pro všechny věkové skupiny. Ať už jste dítě, dospělý nebo starší člověk, paddleboarding si můžete užít. Jedná se o aktivitu s nízkou intenzitou, kterou můžete přizpůsobit úrovni své připravenosti a schopnostem. Je to vynikající aktivita pro rodiny, protože můžete společně trávit čas na vodě a užívat si přírody. Je to také sport, který můžete provozovat sami nebo ve skupině, což přináší zábavné okamžiky.

Posiluje duševní zdraví

Kromě fyzických výhod nabízí paddleboarding také řadu výhod pro duševní zdraví. Cvičení na vodě zvyšuje uvolňování endorfinů, což zlepšuje náladu a snižuje příznaky deprese a úzkosti. Jízda na paddleboardu vám umožní spojit se s přírodou, což má prokazatelně pozitivní účinky na duševní zdraví. Pobyt na čerstvém vzduchu a v přírodním prostředí snižuje stres, zlepšuje koncentraci a podporuje pocit spokojenosti a klidu.

Zlepšuje společenský život

Jízda na paddleboardu je skvělou příležitostí ke společenskému kontaktu s přáteli a rodinou. Skupinový paddleboarding je zábavná a společenská aktivita, která posiluje vzájemné vazby a podporuje týmovou spolupráci. Společně můžete objevovat nová místa, soutěžit v pádlování nebo si jednoduše užívat čas strávený na vodě. Paddleboardové výlety a akce jsou vynikajícím způsobem, jak poznat nové lidi, kteří sdílejí vášeň pro paddleboarding. Zkrátka spojuje lidi a umožňuje vytvářet nezapomenutelné vzpomínky.

Flexibilita a všestrannost

Paddleboarding je mimořádně flexibilní aktivita, kterou můžete přizpůsobit svým preferencím a potřebám. Můžete se rozhodnout pro klidné pádlování na jezeře, adrenalinovou jízdu v říčních peřejích nebo pohodové pádlování na moři. Paddleboarding můžete také kombinovat s dalšími aktivitami, jako je jóga, rybaření nebo pozorování podmořského života. Možnosti jsou nekonečné, což znamená, že se nikdy nebudete nudit. Každý den může přinést něco nového a vzrušujícího.

Snadno se učí

Paddleboarding je aktivita, kterou si snadno a rychle osvojíte. Začátečníkům obvykle stačí několik hodin, aby se naučili základy pádlování a udržování rovnováhy. K dispozici je mnoho kurzů a workshopů, kde si pod vedením zkušených instruktorů můžete rychle osvojit znalosti. K dispozici je také mnoho videonávodů a online průvodců, které vám pomohou s učením. Bez ohledu na vaše předchozí zkušenosti s vodními sporty se můžete v paddleboardingu rychle zdokonalit a začít si tuto úžasnou aktivitu užívat.

Tip na výběr SUPu

V LELOSI jsme pro vás připravili speciální kolekci SUP. Představujeme pět různých SUPů, každý s jedinečným a barevným designem, díky kterému budete vyčnívat, ať už se vydáte kamkoli. Naše SUPy se vyznačují: protiskluzovým povrchem EVA pro větší bezpečnost a stabilitu při pádlování; lehkou konstrukcí pro snadnou přepravu; živými barvami... Skvělou volbou je i praktický batoh na uložení vyfouknutého SUPu. Jsou vhodné pro začátečníky i zkušené paddleboardisty.

VÍCE INFORMACÍ O PADDLEBOARDECH LELOSI NAJDETE NA TOMTO ODKAZU.

Dovolte, abychom vám také prozradili tip na dva speciální paddleboardy. Stabilní paddleboard s průzorem pro pozorování podmořského života je oblíbený zejména u mladších členů rodiny. Díky všestrannému tvaru prkna a nastavení 2+1 ploutev získáte větší kontrolu a stabilitu.

WindSUP, stabilní paddleboard s nafukovací plachtou, nabízí jedinečnou kombinaci vodního surfování a plachtění. Pokud máte rádi adrenalinové sporty, budete nadšeni rychlostí a dynamikou, kterou plachta poskytuje. Pocit větru ve vlasech a rychlé klouzání po vodě přináší to pravé letní dobrodružství. WindSUP je také ideální volbou, pokud rádi poznáváte nová místa a užíváte si přírody. Můžete si ho vzít s sebou k jezeru, řece nebo moři a prozkoumávat a objevovat skrytá místa. WindSUP vám umožní dostat se dál a rychleji. Pádlování a řízení plachet vyžaduje koordinaci, sílu a vytrvalost, což znamená, že zatímco se budete bavit, zlepšíte si také fyzickou připravenost. Jedná se o komplexní trénink, který zahrnuje jak kardio, tak posilování svalů.

Paddleboardové příslušenství

Aby byl váš zážitek z paddleboardingu ještě lepší, připravili jsme pro vás v LELOSI také mnoho příslušenství: ruční pumpu s trojitým účinkem, nastavitelné hliníkové pádlo, batoh na paddleboard, ruční pumpu s tlakoměrem, sadu na opravu paddleboardu, ploutev pro nafukovací paddleboard in bezpečnostní vodítko a popruh na kotník.

Vyberte si ideální SUP LELOSI a připravte se na nezapomenutelná letní dobrodružství. Ať je vaše léto plné zábavy, odpočinku a neomezeného pohybu na vodě. Nezapomeňte, že paddleboarding je mnohem víc než jen sport; je to způsob života, který přináší řadu výhod pro vaše tělo i mysl.

Připravila: Nikolina Koljanin