Osvěž svůj styl – podívej se na novinky! Sleva 30 % na vybrané růžové produkty 25% sleva na KAŽDÝ druhý levnější produkt s kódem: LELOSI25

Inspirativní návrhy a tvůrčí procesy ve společnosti LELOSI očima manažera designu

Dnes budete mít příležitost poznat člověka, který stojí za designem ve společnosti LELOSI. Sonja Rutar, manažerka designu, vám poodhalí tajemství a inspirace, které stojí za podmanivými návrhy. Získáte přehled o tom, co je hnacím motorem oblíbené značky napříč generacemi.

Kde hledáte inspiraci pro navrhování tak rozmanitých kolekcí LELOSI? Existuje něco konkrétního, co vás inspiruje? Například příroda, umění, architektura, kultura...?

Inspiraci pro design nacházím v přírodě, geometrii a různých malířských technikách. Samozřejmě je nutné brát ohled na trendy a aktuální módní předpovědi. Ale mohu vám říct, že nová kolekce SambaLe je opravdu ohromující, protože nápad se zrodil v ulicích Ria. Nová řada legín zdůrazňuje přirozenou krásu a siluetu těla, podobně jako samba zdůrazňuje pohyby tanečníků. Díky rozmanité škále vzorů si ji zamilujete na první pohled.

Jaké poselství předáváte prostřednictvím designu? Dá se říci, že existuje určitý design, podle kterého ženy poznají legíny LELOSI? A existuje takzvaný ikonický design LELOSI?

LELOSI bylo vždy barevné. To je hlavní zásada. Jsme známí svými odvážnými vzory. Z hlediska prodeje existuje určitě několik ikonických vzorů LELOSI. Je těžké vyzdvihnout jen jeden, mohla bych je vyjmenovávat donekonečna. Mezi nádherné vzory, které naši zákazníci zbožňují, patří Barbados, Sepia, Narnia, Ardea, Scaria, Indiana, Waikiki, Trinidad, Pinion, Rosettes, Sponge....

Mohla byste se s našimi čtenáři a zákazníky podělit o další projekty, na které jste nejvíce hrdá, a proč?

Legíny ze speciální edice jsou moje nejoblíbenější, protože v této kolekci vytváříme nové střihy a zařazujeme různé materiály. Ale jsem také velmi nadšená ze supů... z jejich živosti... a možná mě fascinují proto, že jsem „mořský typ“. Jedinečná je také kolekce AirMesh, která vyniká odvážným stylem protkaným praktičností. Představovali jsme si ji tak, aby se v topech, kalhotách nebo šortkách cítila skvěle každá žena bez ohledu na věk. Síťovina Airmesh zvyšuje prodyšnost, takže je nejlepší volbou pro teplejší dny.

Jaké pocity vás přepadají, když vidíte své návrhy na ulici?

Je to dobrý pocit... Hrdost, štěstí a radost, že lidé oceňují mou práci. Motivující. Když je někdo se mnou, většinou mu pošeptám: „Podívej, támhle jsou moje legíny.“

Jak jste v průběhu let řešili výzvy a inovace v oblasti designu? Co bylo rozhodující pro jejich úspěch při získávání srdcí našich zákazníků, a to jak žen, tak mužů a dětí?

Pokaždé, když se pustím do tvorby nových legín, je to trochu vzrušující. Když začínám, nikdy nevím, jak dopadnou. Někdy jsem z výsledku zklamaná a pak ke všemu přistupuji jinak. Ale někdy je energie správná a já vyrobím vítězný výrobek, který nadchne davy a stane se bestsellerem.

Jak vypadá váš tvůrčí proces? Jak přistupujete k navrhování nové kolekce?

Nejprve si v hlavě představím hrubé vzory, směr, kterým se potřebuji vydat, a to, co naši zákazníci očekávají nebo potřebují. Protože znám naši cílovou skupinu, je práce mnohem snazší. Někdy se řídím předpovězenými trendy, ale v rámci designu, který je pro LELOSI charakteristický. Zvažuji barvy, textury a vzory.

Která část nebo moment při výkonu takové profese je váš nejoblíbenější? Co vás nejvíce vzrušuje?

Vždy mě baví proces tvorby a zdokonalování. Mění se mi barvy a někdy i vzory. Protože znám své zákazníky, zhruba vím, který vzor je „kritický“ a který se bude dobře prodávat. Vždy musím mít nějaké eso v rukávu, abych mohla riskovat. Ale je pravda, že do poslední chvíle nikdy nevíme, jak to trh přijme, a to je trochu vzrušující. Pokud je návrh dobře přijat, pak je to hodně vzrušující.

Jaké jsou nejnovější módní trendy a jak jsou nebo budou začleněny do budoucích návrhů? Jak rozpoznáte, které trendy jsou pro zákazníky LELOSI významné a atraktivní? Jak se vyhnete nasycení trendy a zároveň zachováte jedinečnost značky LELOSI?

Určitě jsou trendy širší modely spodního prádla. Široké legíny, tepláky... a na to budeme pamatovat v našich budoucích kolekcích. Pohodlí a měkkost jsou na prvním místě! Tyto dva prvky zákazníky oslovují. Nositelka LELOSI se chce ve svém oblečení cítit dobře na každém kroku, proto je to vždy hlavní zásada.

Připravila: Nikolina Koljanin